Trä Hem - Logo


Kasvisomisteet joulukotiin löytyvät talvisesta metsästä

Vähälumisessa syksyssä ja talvessa on puolensa: metsästä löytyy vaikka mitä kaunista juhlatunnelman luomiseksi esimerkiksi joulupöytään.

Vähäluminen joulu mahdollistaa kasvien keräämisen joulupöytään

Mustikanvarpuja kannattaa kerätä maljakkoon jo muutamaa viikkoa ennen joulua. Näin joulupöytään saa suloisia vaaleanvihreitä mustikanlehtiä, ja ehkä jopa mustikankukkia punastuttamaan kimppuja. Puolukanvarvut puolestaan tuovat kaunista ja luonnollista vehreyttä esimerkiksi tulppaanien parina.

Puolukanvarvut puolestaan tuovat kaunista ja luonnollista vehreyttä esimerkiksi tulppaanien parina.

Maasta kannattaa kerätä erilaisia käkkyräisiä oksia, joissa on toivottavasti vielä käpyjä ja jäkälää jäljellä. Oksat voi laittaa kauniiseen maljakkoon ilman vettä. Mikäli laitat oksien lisäksi maljakkoon leikkokukkia, muista lisätä vesi. Oksia voi asetella myös suoraan pöydälle, ja asettaa kunkin ruokailijan kohdalle tulevaan oksaan joko ruokailijan nimen paikkakortiksi tai pienen käsin tekstatun joulurunon.

 Oksia voi asetella myös suoraan pöydälle, ja asettaa kunkin ruokailijan kohdalle tulevaan oksaan joko ruokailijan nimen paikkakortiksi tai pienen käsin tekstatun joulurunon.

Erilaiset jäkälät ja sammaleet ovat kauniita kaikenlaisissa jouluasetelmissa, mutta kerää niitä vain tarvitsemasi määrä luontoa kunnioittaen. Jokamiehenoikeudet eivät myöskään koske kaikkea luonnosta kerättävää: sammalien, jäkälien ja elävästä puusta katkottavien oksien keräämiseen tarvitset aina maanomistajan luvan.

Maasta kannattaa kerätä erilaisia käkkyräisiä oksia, joissa on toivottavasti vielä käpyjä ja jäkälää jäljellä.

26.11.2018
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone

Trä Hem - Logo

Riikka Noreila
riikka.noreila@tragroup.fi
040 513 2200

info@trahem.fi

Ota yhteyttä

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste

Tilaa TRÄ-uutiskirje

Haluatko kuulla lisää kestävästä asumisesta, taitavista tekijöistä ja perinteisistä rakennusmenetelmistä?

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste