Trä Hem - Logo


Tietoisuutta puiden hoidosta ja luonnon monimuotoisuudesta tulisi kasvattaa

Kauniin perinnepihan kruunaa hyvin hoidetut puut. Trähemin kelkkaan astui hiljattain puunhoidon ammattilainen, jolle arvokkaiden puiden suojelu ja vanhan säilyttäminen ovat sydämen asia.

– Arboristi eli puunhoitaja on rakennetun ympäristön puiden sekä puisto- ja maisemametsien hoidon ammattilainen. Näin kertoo meille TRÄ-perheen uusin jäsen, arboristi Marjut ”Mare” Laakkonen

Laakkonen jakaa TRÄ:n monet tärkeät arvot; kestävän kehityksen, vanhan säilyttämisen, luontoa kunnioittavan ja taidolla tehdyn käsityön arvon. Myös puutarhurin koulutuksen ja kokemuksen hankkinut Laakkonen haluaa lisätä ihmisten tietoisuutta vanhojen, niin sanottujen “veteraanipuiden” hoidosta ja luonnon monimuotoisuudesta.

– Monet eivät esimerkiksi tiedä, että mikäli ruoho ajetaan aivan puun juurelta, vahingoitetaan puun juuristoa, alaoksia ja jopa runkoa. Maa tallautuu liian tiiviiksi, minkä vuoksi puu sairastuu. Olisi parempi jättää puiden alle kukkivia saarekkeita. Sehän on joka suhteessa parempi – öttiäisille ravintoa ja ihmisille lisää silmänruokaa! Laakkonen pohtii.

Arboristi eli puunhoitaja on rakennetun ympäristön puiden sekä puisto- ja maisemametsien hoidon ammattilainen.

Tarvittaessa Laakkonen tarttuu moottorisahaan ja kaataa ympäristölleen vaaralliseksi käyneen puuvanhuksen. Puun tarinan ei kuitenkaan tarvitse loppua tähän. Puuseppämestarimme taitavissa käsissä rakkaasta pihapuustasi voidaan tehdä kotisi kaunistukseksi vaikka ruokapöytä! Näin puun elinkaari ja sen tärkeä tarina jatkuvat edelleen.

Olemme iloisia saadessamme joukkoomme tämän puita ja luontoa rakastavan monitaiturin, joka tuntee puut ja niiden sielunelämän.

Haluatko lukea lisää arboristin arjesta? Kurkkaa Trähusin artikkeli, jossa Mare Laakkonen kertoo tarkemmin puunhoidosta.

Kuvat: Mare Laakkonen / Arbomare Oy

25.4.2020
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone

Trä Hem - Logo

Riikka Noreila
riikka.noreila@tragroup.fi
040 513 2200

info@trahem.fi

Ota yhteyttä

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste

Tilaa TRÄ-uutiskirje

Haluatko kuulla lisää kestävästä asumisesta, taitavista tekijöistä ja perinteisistä rakennusmenetelmistä?

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste