Trä Hem - Logo


Yhdistä perinteiset joulukasvit metsästä kerättyihin somisteisiin

Monille sesonkiin sopivat kukat ja kasvit ovat joulutunnelman luomisen ytimessä. Joulukuusi ja joulun erilaiset ruukkukukat ovat perinteikkäitä tunnelmanluojia, mutta näiden lisäksi metsä tarjoaa puitteet kauniiden koristeiden toteuttamiseen.

Yhdistä perinteiset joulukasvit metsästä kerättyihin somisteisiin

Joulukasveja kotiin tai lahjaksi valitessa tulee muistaa ottaa huomioon mahdolliset yliherkkyydet. Esimerkiksi tavallinen kuusi aiheuttaa yllättävän monille allergisia oireita, pihtakuusi taas on yleensä allergikolle turvallisempi valinta. Perinteinen hyasintti tuo monelle ihanaa joulun tunnelmaa tuoksullaan, mutta joillekin tuoksu on liian voimakas. Varmoja valintoja allergiakotiin ovat yleensä tulppaanit.

Vähälumisen talven hyvä puoli on, että metsästä löytää helposti somisteita juhlatunnelman luomiseksi. Täyteläisen vihreät puolukanvarvut sopivat mainiosti esimerkiksi tulppaanien pariksi. Mustikanvarpuja taas kannattaa kerätä jo muutamaa viikkoa ennen joulua, jolloin joulupöytään saa kauniita vaaleanvihreitä lehtiä, ja parhaimmillaan suloisia mustikankukkia punaista sävyä tuomaan.

Kävyt, jäkälät ja kuivat käkkyrät oksat sopivat erinomaisesti talvisten asetelmien tekemiseen. Kuivuneet oksat voi laittaa kauniiseen maljakkoon sellaisenaan tai muiden kuivattujen kasvien kanssa ilman vettä. Oksia voi yhdistää myös leikkokukkien kanssa – muista tällöin lisätä maljakkoon vesi.

Kävyt, jäkälät ja kuivat käkkyrät oksat sopivat erinomaisesti jouluisten asetelmien tekemiseen

Kerää metsästä vain tarvitsemasi määrä koristeita luontoa kunnioittaen. Muistathan, että sammaleen ja jäkälän keräämiseen tarvitaan maanomistajan lupa, ja että oksia ei saa ottaa elävistä puista.

Asiantuntijana artikkelissa toimi Trähemin puutarhuri Riikka Noreila.

Jos tarvitset apua puutarhan suunnittelu- tai toteutustyössä, ota meihin yhteyttä, niin selvitämme, miten voimme olla avuksi.

30.11.2020
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone

Trä Hem - Logo

Riikka Noreila
riikka.noreila@tragroup.fi
040 513 2200

info@trahem.fi

Ota yhteyttä

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste

Tilaa TRÄ-uutiskirje

Haluatko kuulla lisää kestävästä asumisesta, taitavista tekijöistä ja perinteisistä rakennusmenetelmistä?

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste