Trä Hem - Logo


Hanni Koroma on suunnitellut ensimmäisen tuotantoon tulevan kalusteensa  20-vuotisen taiteilijauransa kunniaksi

Ajattomista sisustuksista, aidoista materiaaleista ja virtuoosimaisesta värienkäytöstä tunnettu sisustusarkkitehti Hanni Koroma juhlii tänä vuonna 20-vuotista taiteilijauraansa. Arkkitehtuurin ja taiteen välimaastossa työskentelevänä Koroma on suunnitellut juhlavuoden kunniaksi ensimmäiset sarjatuotantoon tulevan kalusteensa. Avata-kaapin ideana on tehdä käyttäjänsä arjesta hallittavaa. Olemukseltaan hiljainen ja “lukittu” kaappi ei aukea totulla tavalla eikä siinä ole takaseinää. Tarkkaan harkitut yksityiskohdat, täyspuinen koivurunko ja tarkkaan viimeistellyt viilupinnat kätkevät sisälleen erilaisia tiloja. Kurkistamalla kaappiin voi nähdä kerralla kaiken, mitä sisällä on. Kuten Hannin suunnittelemissa asuintiloissa, myös kaapissa kaikelle on oma harkittu paikkansa. Astiakaapissa löytyy tangot pöytäliinoille sekä taskut tableteille. Vaatekaapissa on ripustuskoukut laukuille sekä omat lokeronsa kaikille muille asusteille.

Hanni Koroman suunnittelussa keskeistä on tilan hallinta ja käytettävyys. Avaamisen teema on toistuva. Mikä näkymä avautuu tilasta toiseen, miten kaapin ovet aukeavat. Suunnittelijan mielestä jokaisen ratkaisun pitää olla perusteltavissa ja monesti lähtökohtana on ajatus minimistä, mitä vähintään tarvitaan. Kaiken mille ei ole tarvetta voi yhtä hyvin jättää pois. Näin kävi myös Avata-kaapin takaseinälle.

Laadukkaat materiaalit, aitous, myrkyttömyys ja kestävyys ovat Hannille erityisen tärkeitä. Kuten talojen, myös sisustuksen tulee kestää aikaa ja parantaa ihmisten arkea. Kun lähin elinympäristömme on toimiva, harmoninen, terveellinen ja viihtyisä, myös ihminen voi paremmin. Oli kyse kodista, toimistosta tai näyttelyarkkitehtuurista, Hanni suunnittelee jokaisen tilan sillä ajatuksella että hän mielellään oleskelisi niissä itsekin.

Allergioiden vuoksi Hanni Koroma on joutunut omassa elämässään etsimään materiaaleja, jotka eivät heikennä sisäilman laatua. Nykypäivänä aitojen materiaalien löytäminen on jo helpompaa kuin kymmenen vuotta sitten, Koroma iloitsee. Hän käyttää työssään paljon maalaamatonta puuta, paperia, pellavaa, villaa ja metalleja. Avata-kaapin materiaaliksi hän on valinnut lehtipuut koivun, saarnin ja jalavan.

Kaappia valmistava Tetrimäki Oy otti Hanniin yhteyttä ja pyysi häntä suunnittelemaan tuotantoon kalusteita, jotka parantavat elämänlaatua. Prototyypin suunnittelu yhdessä mallipuuseppä Santeri Kuosmasen kanssa kesti vuoden. Nyt ensimmäiset valmiit yksilöt ovat yleisön ihasteltavissa galleriakauppa Lokalissa.  Näyttelyssä on mukana myös valokuvia, keramiikkaa sekä taideteoksen ja tuotteen välimaastoon sijoittuva “Kirjoittamattomat lauseet” – hylly täynnä tyhjiä, avaamattomia pokkareita.

 

10.7.2017
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone

Trä Hem - Logo

Riikka Noreila
riikka.noreila@trahus.fi
040 513 2200

info@trahem.fi

Ota yhteyttä

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste

Tilaa TRÄ-uutiskirje

Haluatko kuulla lisää kestävästä asumisesta, taitavista tekijöistä ja perinteisistä rakennusmenetelmistä?

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste